לאחרונה אנו עדים למגמה הולכת וגוברת של הגשת בקשות לאישור תובענות ייצוגיות שעניינן נגישות אתרי אינטרנט בגובה מיליוני שקלים. חשוב לציין כי מבחינת פרשנות החוק, מכתב התראה של 60 ימים מחויב למי שביצע הנגשה מסוימת והעלה הצהרת נגישות ועדיין קיימים אצלו ליקויים. מי שלא, נתון לחסדי התובע ופרשנות בית המשפט.

בנוגע לנגישות הפונקציונלית של אתר האינטרנט, יש לציין שמחוקק המשנה קבע "הגנה דיונית", בדמות שישים ימים לצורך תיקון "סטייה" באתר האינטרנט – כלומר מחוקק המשנה קבע מנגנון לפיו חייב לפנות לחייב ב"פניה מקדימה" בטרם הגשת תביעה הנוגעת לנגישות אתר אינטרנט בתקנה תקנה 35(א)(ד)(1) לתקנות נגישות השירות המורה כי:

"לא יראו סטייה מעמידה בהוראות סימן זה כהפרה של הוראות הנגישות, אלא אם כן נשלחה לחייב הודעה הדורשת ממנו לתקנה והחייב לא תיקנה בתוך זמן סביר אך לא יאוחר מ 60 ימים מיום קבלת ההודעה".
לדעתנו הפרשנות של חייב שלא הנגיש את האתר שלו כלל יהיה זכאי להגנה הדיונית היא שלילית מאחר והמחוקק השתמש במפורש במילה "סטייה", כלומר נעשו מאמצי הנגשה אך קיימים עדיין ליקויים.
יש לקחת בחשבון שלעיתים 60 ימים אינם מספיקים להנגיש אתר מורכב או אתר בעל תכנים רבים ולכן אנו ממליצים בחום להנגישו מיד עם בנייתו או טרם קבלת מכתב התראה או תביעה.

כבוד השופט עודד מאור אמר בתביעה שהוגשה לבית המשפט:
"אודה ולא אבוש, כי מספרן יוצא הדופן של הבקשות לאישור, שאינן אלא 'תביעות משוכפלות', כשלעיתים נמצא שחסרות בהן עובדות רלוונטיות, מעמיד באור חיוור את האמירה שממנה ניתן ללמוד כי הכוונה היא להרים את נס השוויון לזכויות אנשים עם מוגבלויות. השימוש בכלי התובענה הייצוגית צריך להיות מידתי ביחס להפרה הנטענת, ובמצב דברים זה, אינני משוכנע כי נעשה כן".

על מנת שתוכלו לספק שירות מיטבי, מקצועי ונגיש לכולם רכיב הנגישות המתקדם עימו אנו עובדים מספק לאתר שלכם את ההתאמות הנדרשות, לפי כללי הנגישות ככל שניתן ובהתאם לעקרונות תקן הנגישות בישראל, תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), תשע"ג-2013 (סימן ג': שירותי האינטרנט).